Nyhedsbrev maj 2017

29. maj 2017

/Formand, Thomas Ottosen

Græsset i Lersøparken er blevet grønt – og banerne knoldede, så intet nyt i Bispebjerg Boldklub. Men en ny forårssæson er startet op – for herresenior, dog ikke helt den start på sæsonen, som man kunne have håbet på. Klubbens kvinder er dog kommet flyvende fra start og fører rækken efter 3 kampe og 3 sejre. Så meget tyder på en oprykning til kvinderne.

Veteranerne havde i efteråret problemer med at skaffe spillere 

nok til at stille hold i 11-mandsrækken, så de er gået over til 7-mandsfodbold. Og det går helt forrygende med sejre i de 2 foreløbige spillede kampe.

Uden at love for meget, så skulle det inden sommerferien meget gerne blive muligt at kunne bevæge sig rundt om klubhuset til bagdøren, på en flisebelagt sti. De sidste fliser bliver lagt her i slutningen af maj.
Det er ofte et problem med omklædningsfaciliteterne i klubhuset, når der både er træning og kampe samme dag. Så i bestyrelsen går vi med tanker om, hvordan vi kan indrette os, så vi kan få et ekstra omklædningsrum. Hvis alt går efter planen, så vil det blive udført sidst på året.

Der er fremgang at spore i vores lille ungdomsafdeling. Vi har tilmeldt 2 hold i forårsturneringen ét i U7 og ét i U10. De har allerede været til et par stævner, hvor de har hygget sig og samtidig er blevet kæmpet godt.

 

Damerne med direkte kurs mod oprykning

/Træner, Stine Hansen

Det er med stor stolthed at jeg kan fortælle at Bispebjergs skønne kvinder er kommet rigtig godt fra start. En start med tre sejre på hhv. 5-1, 13-0 og 5-0.

I sidste sæson arbejdede vi os frem til et godt resultat, men alt tyder altså på, at denne sæson kan blive mindst lige så god!

Der er kommet nye spillere til som har givet holdet mere energi til træning og til kamp. Niveauet er blevet løftet og vi kan være med der, hvor det er sjovt. 

Vi har fået samlet en rigtig god og solid trup, så vi møder talstærkt op til både træning og kamp. Nye som gamle kæmper det bedste de har lært og det er skønt at se!

Alle er med til at gøre hinanden gode og det resulterer da også i flot spil og fremragende resultater. Det er en fornøjelse at se på og være en del af. 

Så kom ud og bak os op og nyd det gode spil som pigerne leverer lige nu.

 

Førsteholdet har skuffet

/Førsteholdstræner, Kasper ”Mini” Larsen

I efteråret sluttede vi på en 2. plads efter en fantastisk slutspurt hvor vi havde en stime på 8 kampe, hvor vi ikke tabte. Forventningerne til forårssæsonen var fra min side derfor store, da truppen var god, træningsfremmødet fint og tilmeldingen til kampene okay.


Vinteropstarten var dog desværre alt andet end positivt – vi 
mistede Anders Goul, Peter Holst og Philip Helsted, som alle 3 var faste til både træning og kamp. Samtidig vendte ingen af de skadede spillere tilbage. Træningsfremmødet hen over vinteren har derfor været dårlig og havde vi ikke haft de 3 spillere fra Horslunde Boldklub som trænede med os, så havde det været meget sløjt. Træningskampene har dog været over al forventning, da vi spillede godt og “rykkede sammen i bussen” så jeg havde en forhåbning om at vi ville kæmpe os igennem turneringen uden at spillet nødvendigvis blev flydende.

Vi endte dog vinteropstarten med at tilføre truppen nye spillere, Brian Ottosen, Ronni Rasmussen, Tobias Svendsen, Lau Lindhardt, Shayan Shahpar og Magnus Kjær. Desværre var de, undtagen Ronnie, i halvdårlig form, da de har ligget stille i en længere periode og jeg fik desværre ikke tid nok til at få dem helt op i omdrejninger. Vi startede foråret med at være to point foran Randoms, men har i skrivende stund seks point op til Randoms som har to kampe i hånden, så al snak om oprykning er lukket ned og nu er fokus på at få holdet til at fungere igen. Jeg har derfor indkaldt alle spillere omkring 1. holdet til spillermøde hvor vi skal snakke om det fremtidige set up – i min funktion som Seniorformand har jeg også et ansvar for, at de ting vi stiller til rådighed for spillerne også bliver benyttet, ellers er det spild af både trænerens og spillernes tid.

 

Pilen peger op for andetholdet

/Trænerne, Jonas Carstensen & Mathias Olsen

Det ser lovende ud for seniorafdelingens 2. hold, som holder til i den københavnske Serie 3 for 2. hold. Fire kampe inde i sæsonen, er der skrabet fire point sammen og en placering midt i rækken. Starten kunne have været bedre, og med lidt mere held i sprøjten kunne vi have været med helt i toppen, men set i lyset af at det først blev til overlevelse i de døende minutter af sidste sæson, er det vigtigt at der allerede nu er point på kontoen.

Spiller man på klubbens andethold, er der i lige så høj grad fokus på andre faktorer end tabellen. Holdet har haft flot fremmøde siden vinteropstarten, og tæller til sine tirsdagstræninger i gennemsnit 20 fremmødte. Trænerteamet, hvor Mathias har suppleret Jonas, og Andreas i stedet har iført sig anførerbindet, er meget tilfredse med det stødt stigende fremmøde, og forsøger at belønne fremmøde med spilletid. Med det gode vejr foran os, håber vi at denne tendens vil fortsætte.

Den resterende del af sæsonen vil først og fremmest handle om at få skrabet flere point sammen, så der ikke behøves at tænke på nedrykning. Vi har naturligvis et mål om at spille med hvor det er sjovt, men tiden vil vise hvilken del af rækken vi skal slå vores slag. I e forsøg på at gøre fodbold i Bispebjerg Boldklub til mere end blot træning og kamp, opfordrer vi spillerne til at deltage i de kommende arrangementer i klubben. Mathias forsøger desuden i skrivende stud, at udvælge hvilken én af Jonas’ mange gode ideer som skal udmunde i en begivenhed alene for klubbens 2. Hold. Trænerteamet er alt i alt glade for indledningen på sæsonen, både på den sportslige og sociale front, og ser frem til at fortsætte udviklingen indtil sommer.

 

Tilmeldingerne strømmer til BB Cup

/Formand for Bispebjergs Venner, Kasper ”Mini” Larsen

Herrerækken er i skrivende stund udsolgt, dog mangler der betaling fra et par hold, men jeg tror det lykkedes at få det endeligt udsolgt inden for et par uger. Damerækken tager dog mere tid at fylde ud, da der ikke er nogen som har meldt sig til endnu. Vi overvejer derfor at aflyse damerækken og udvide herrerækken til 20 hold. Vi mangler dog frivillige til hjælp på dagen og man må derfor meget gerne skrive til mig, hvis man gerne vil hjælpe til, så finder jeg noget man kan lave!

 

 

Veteranerne dyrker kvalitet fremfor kvantitet

/Oldboystræner, Nicolaj Rasmussen

Efter en række yderst succesfyldte år som først Old boys og siden veteran på adskillige Københavnske 11 mands baner måtte trænerteamet efter forrige sæson erkende at truppen var blevet noget smal. Ikke forstået som at de enkelte spillere var blevet smallere om livet, men skader havde gjort sit indhug i truppens størrelse. Vi besluttede derfor at melde et 7-mandshold til.

Interessen for at komme på holdet var naturligvis stor, men efter en række hårde udtagelser stævner endte vi på 10 mand og 4 boblere. Alle garvede BB-spillere med mange år og kampe i den grønne trøje. Efter det sædvanlige vinteropstartsprogram – taktisk træning foran fjernsynet – skulle vi så starte sæsonen i april. Alle var vi spændte på hvad der ville møde os; Ville vi falde igennem, var de andre yderst sammenspillede, hvor stor er en 7 mands bane egentlig?

 

Første kamp var mod Vanløse 2 og det første indtryk efter den kamp er at niveauet er skræmmende…dårligt. Vi vandt 12-0 på en dag hvor vi faktisk spillede elendigt. Efter kampen blev vi dog af en Vanløse spiller belært om at det udelukkende skyldtes den dårlige bane og vi kunne vente til vi kom på kunst mod dem. Ja, selvindsigten hos nogen er ikke større i 7-mands end i 11-mands. Næste kamp blev heldigvis en mere jævnbyrdig affære hvor vi dog trak en sejr på 2-1 i land – sejren burde nok have været 3-4 mål større.

Her spillede vi faktisk bedre bold end mod Vanløse, så det lover udmærket for den resterende del af sæsonen. Et lille kuriosum er, at kun Thomas Andersen og træneren har scoret i sæsonens to kampe. Dem der kender trænerens målstatistik ved at mål i to kampe i én sæson er MEGET sjældent.

 

Super 7´eren vil i top fire

/Træner for Super 7´eren, Thomas Spuur Johansen 

Super 7`eren er med nyt holdsæt kommet rigtigt godt i gang med den nye sæson. Sættet er sponsoreret af ”Byens Tag og Facade.” Det er vores spiller Rasmus Hansen der selv er ansat hos firmaet, der har været torveholder på aftalen. Super godt gået af Rasmus. Vi spiller som i sidste sæson i Række 1, og har efter tre kampe, en sejr , en uafgjort og et nederlag i banken. 

Vi vil meget gerne op og prøve kræfter med mesterrækken og da der er to hold, der har meldt fra i vores pulje, så er chancen større end nogensinde for oprykning. Vi har også fået et par tilgange i form af Ronni ”Bager” Rasmussen og Mathias Olsen i vores trup. Vi er i alt 13 spillere, så der er dejligt med så mange spillere på et syvmandshold. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har to hold der melder fra i puljen, da vi er så mange mand der gerne vil i kamp. Derfor håber vi på tilmelding til pokalturneringen i kommende sæson, så vi kan få så mange kampe ind som muligt.

Vi har holdt en stor startfest i marts måned, hvor spillere og supportere var inviteret og vi nåede et imponerende antal tilmeldte på 25 mand.

Vi satser og håber på oprykningen til mesterrækken kommer i hus, men vi ser det ikke, som en fiasko hvis der ikke sker – dog vil vi gøre forsøget igen i efteråret, da vi virkelig har holdet til det.

God sæson til alle BB hold og tak for samarbejdet med resten af klubben.