Nyhedsbrev august

5. august 2018

Formandens Klumme

/Formand, Kasper Larsen

Selvom spillerne har haft sommerferie så har Bispebjerg Boldklub ikke haft mulighed for at gå på ferie, da der sker en masse ting i klubben i disse dage, som har krævet bestyrelsens opmærksomhed.

Ekstraordinær Generalforsamling

Ungdomsfodboldklubben CPH Youth har nedlagt sig selv og overfører nu deres medlemmer til os. Det gør, at vores ungdomsafdeling nu vokser betragteligt og det er naturligvis en rigtig glædelig nyhed i klubben.

André Lund er blevet valgt som ungdomsformand og har ansvaret for implementeringen af ungdommen.
På grund af den nye og større ungdomsafdeling har Bestyrelsen derfor indkaldt til ekstraordinær Generalforsamling tirsdag d. 7/8-18 kl. 21.30, hvor vi skal behandle to punkter i vedtægterne. Ændringerne skyldes at CPH Youth indlægger sig under Bispebjerg Boldklub, og det kræver en række justeringer af vores vedtægter.

Læs mere om den spændende udvikling på ungdomsfronten i André Lunds skriv senere i Nyhedsbrevet.

Ny vicevært

Som nogen måske har bemærket, har vi fået en ”vicevært” i klubben i Dan Klausen, som tager sig af mange af de praktiske ting i klubben, hvilket vi er meget taknemmelige for. Dan sørger for at klubben står pænt og har samtidig påtaget sig tjansen med at kridte banerne. Skulle I risikere at få en skideballe fra Dan, så er den med meget stor sandsynlighed berettiget og I kan betragte Dan som min håndlanger hvad angår orden i klubben – så gør jer selv den tjeneste at stille tingene på plads efter brug og ikke bare smid dem dér hvor I mener der er plads.

Vi har endelig fået varmt vand!

Siden det nye klubhus blev indviet tilbage i 2009, har vi kæmpet med det varme vand – eller mangel på samme. Det har været til stor gene for spillere, at de ikke kunne få et varmt bad og det har givet bestyrelsen meget arbejde og ikke mindst store udgifter. Vi har brugt MANGE penge på at få det vand udbedret. Altså uden held – indtil nu.  Vores egen ”vice-vært” Dan Klausen tog nemlig sagen i egen hånd og ringende til Morten Skytt fra Rørværk VVS, som også er fra Nakskov –  så det er en mand man kan stole på! Morten brugte lidt tid på at sætte sig ind i systemet og brugte én dag på at ordne systemet, hvilket gør at vi nu har varmt vand i klubben. En stor tak til Morten som jeg kun kan sende de varmeste anbefalinger på – så har I brug for en VVS’er så ring endelig til Morten!

Nyt hold i klubben

Jeg skrev i min sidste klumme, at vi gerne vil have flere hold i Bispebjerg, og at vi arbejdede på et nyt syvmands-damehold. Dette blev dog desværre ikke til noget, men vi håber at vi kan lave en aftale med dem i 2019. I stedet for landede Jacob Thue et nyt syvmands-herrehold, som starter op efter ”sommerferien.” Vi håber vi kan tiltrække yderligere et til to hold mere, da vi skal være flere spillere, for at få klubbens økonomi til at blive rigtig stabil.

Vi er tilbage i Serie 2

/Assistenttræner, Rasmus “Baune” Jensen

En ny sæson i Serie 2 starter lige om lidt, og jeg tror med sikkerhed vi kan sige, at det er med sommerfugle i maven, at vi går den i møde. Har vi niveauet til at være med og hvordan tackler vi den øgede modstand der uden tvivl kommer? –og hvem ved, måske endda et nederlag?  Sidste sæson gik vi gennem serie 3 uden ét eneste, og vi blev derfor aldrig rigtig presset. Det gav højt humør og en masse point på kontoen, men hen imod slutningen manglede der også en del motivation, da oprykningen var sikret.

Vi håber og tror derfor, at denne sæson bliver intens fra start til slut, og at vi kommer til skulle kæmpe for hver eneste millimeter på banen. Målsætningen bliver for det første at bevise at vi hører til i Serie 2 – og så må talent, vilje og kampgejst afgøre, om det skal blive i den sjove ende af tabellen, vi ender.

På sommerens transfermarked har strategien været klar: Vi tror på det set up vi har, og som sikrede os oprykningen. Cheftræneren har derfor forholdt sig nogenlunde roligt og ikke kastet om sig med millionerne fra de øgede TV-indtægter og sponsorkroner, men har alligevel formået at hente enkelte forstærkninger til truppen. Lægestaben har i pausen udført mirakler og vi kan derfor også sige velkommen tilbage til et par stykker. Så alt i alt ser truppen for den kommende sæson rigtig spændende ud, og vil i de sidste par uger op mod sæsonstarten komme til at stå helt trimmet og klar!

Til sidst er der bare at råbe FORZA BB! -og så skal nye modstandere hurtigt få at mærke hvordan det føles at blive ramt af en grøn/hvid mur, de aldrig så komme!

Ungdomsafdelingen i massiv fremgang

/Ungdomsformand, André Lund

Ungdomsafdelingen i Bispebjerg Boldklub har i de seneste par år ikke været stor, men de unge drenges gåpåmod og rene kærlighed for fodbolden har holdt afdelingen i live. Inden for det seneste år har både spillere, trænere, forældre og bestyrelse ønsket en udvikling af ungdomsafdelingen, som vil øge antallet af spillere og kammerater.

Den mulighed kom i starten af marts måned, hvor CPH Youth FC gav os et tilbud om et samarbejde. CPH Youth FC er en klub med fokus på ungdomsfodbold, og har med stor succes arbejdet med samme værdigrundlag, som også findes i Bispebjerg Boldklub, hvor sammenhold og kammeratskab skal lede vejen.

Sammenlægningen af de to klubbers ressourcer betyder, at CPH Youth FC fra starten af efterårssæsonen lægges ind under Bispebjerg Boldklub og sammen vil fremstå som en vaskeægte fodboldklub med egne baner, eget klubhus, seniorafdeling og ikke mindst en stor ungdomsafdeling med omkring 50 nye medlemmer og fem nye hold.

Bispebjerg Boldklub byder alle nye kammerater, spillere og forældre hjertelig velkommen.

Andetholdet med røven i vandskorpen

/Træner, Ronén Svanholm & Jacob Thue Poulsen

Bispelona – som 2.holdet også går under – startede sæsonen med en drøm, om at kunne gøre førsteholdet kunsten efter, og sikre en oprykning. Lad os slå det fast med det samme: Det gik ikke helt efter planen! Vi startede nemlig sæsonen med fem nederlag i streg, og hurtigt ”Mission Oprykning” blevet til ”Mission Overlevelse.” Det skulle vise sig at blive en hæsblæsende mission, som først fik sin afgørelse i sidste spillerunde. Vi lader lige afgørelsen hænge lidt, som en cliffhanger…

Spillet på banen, var ellers ganske udmærket, og det var en sand fornøjelse at se de øvelser vi lavede til træning, faktisk også blev overført til kamp. Vores problem har nok ligget i, at vi desværre sjældent har kunne stille med en fast stamme af spillere til kamp, hvilket gør det svært med samspillet på banen. Det positive i dette, er dog at vi har fået flere spillere, og vi har da også op til flere gange skulle sortere spillere fra, da vi simpelthen har været for mange tilmeldte til kamp.

Nå! Tilbage til cliffhangeren!
Efter 11 runder, lå vi på en 11.plads og vidste ikke rigtig om vi var købt eller solgt. 12. pladsen røg direkte ned, mens de tre dårligste 11’ere i de fire puljer røg med ned. Med andre ord, var vi afhængige af andre hold og deres resultater. Forløsningen kom en lørdag aften, hvor Jacob Thue måtte skrive til Skjold som skulle spille mod HB. Med en Skjold-sejr, blev vi oppe og HB måtte en tur ned i serie 4. Skjold hev en 5-3 sejr hjem og vi kunne hive champagnen frem! Næste sæson, skal blive bedre og vi er ikke i tvivl om, at vi også godt kan spille med i den sjovere ende af tabellen.

Som altid topper vi i tabellen på den sociale front! Der er røget mange øl indenbords efter træning og kamp, og vi har grillet et par gange. Noget vi bestemt tænker at fortsætte med fremover, og vi håber på at se mere til Thues fantastiske grillegenskaber fremover…

Nedrykning og fornyede ambitioner

/Veterantræner, Nicolaj Rasmussen

Efter et halvt år i mesterrækken rykkede veteranerne igen ned i Række 1. Det bliver derfor spændende at se om vi kan finde det niveau vi havde i efteråret 2017, hvor vi vandt denne række ganske suverænt. Alle har i hvert fald tilkendegivet at de vil give det et forsøg mere – tror der er enighed om at forårets indsats skal vaskes væk hurtigst muligt. Umiddelbart er ambitionerne ganske høje hos spillerne, da flere minsandten har efterspurgt træningskampe! Trænerteamet forventer derfor det er en veloplagt og trimmet trup der møder op når vi skal starte op igen.

Som sædvanligt er det svært at sætte ambitionerne for halvsæsonen, da vi ikke kender de hold vi skal møde, men en Top 3 placering bør vi have ambitioner omkring.

Derudover har trænerteamet sat lidt blødere mål:

Flere øl i klubben efter kampene
Minimum otte mand til alle kampe
Mindst ét comeback fra en tidligere BB-spiller
1. plads til Herlev Invitational i september
Alle mand med til afslutningsfesten

Damerne fortsat på øverste hylde

/Dametræner, Gustav Holtze

Selvom det er mit første år som træner, endte det nu meget godt for Bispebjergs damer. En flot fjerdeplads i Mesterrækken blev det til, og holdet er dermed også at finde i det fineste selskab for syvmandshold her i efteråret. Jeg er overlykkelig over resultatet, da ambitionen egentlig bare var at blive oppe, men damerne har trænet stenhårdt, og det bar frugt!

Damerne stopper dog ikke her. På et spillermøde her i sommerpausen blev vi enige om, at målet nu må være at vinde rækken. Hvorfor nøjes? Selvom det så kun bliver min anden sæson som træner, vil jeg gøre alt for at vi indfrier målsætningen!